top of page

 "Не мога да науча никого на  нищо, 

мога само да го накарам да  мисли" 

 Сократ 

Фаза 3

Изкуството да създаваш
стойностни YouTube видеа
с нисък бюджет


 

Camera Tripod.png


Какви Видеа Правя.
Най-Лесният и Успешен Формат
YouTube видеа
3.1

Важна бележка: Не казвам че задължително трябва да правиш формат говореща глава, казвам че принципно той е лесен формат. Какъв формат ще правиш ще зависи главно от твоята индивидуалност и начин на живот. Ако не обичаш да стоиш на компютъра, а си по-активен характер, то влог видеата вероятно ще са по-добрият вариант. С Какво Снимам Видеата си. 
Видео Оборудване за 
YouTube на Стойност ~100лв
3.2

Важна бележка: Осветлението се гласи на 2 точки. Лява и дясна. Тоест, трябват ти 2 осветителни тела, едното от ляво, а другото от дясно на камерата. Ползвам жълта и бяла светлина смес. Ако е твърде бяла изглеждам като пребледнял, ако е твърде жълта изглежда много ретро. Трябва да се експериментира в зависимост от помещението с нещо от порядъка на 3-4k Келвин. Когато снимаш, колкото по-близо си до камерата и светлината, толкова по-чиста картината. 


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛЗВАЙ ТОВА ако искаш да си ПРОФЕСИОНАЛИСТ
3.3


Евентуално... НАЙ-ДОБРОТО Местоположение за твоето YouTube studio
3.4


Как да Измисляш СЪБЛАЗНИТЕЛНО КЛИКВАЩИ Заглавия с ВИСОК % CTR
3.5

Колко Трябва да Бъде Дълго Едно Видео.

ПЕРФЕКТНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ!
3.6


Как да Накараш Хората да ГЛЕДАТ ДО КРАЯ ВСИЧКИТЕ ти ВИДЕА и ДА НЯМАТ ТЪРПЕНИЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ - Част 1
ПЛАНИРАЙ ПЕРФЕКТНОТО ВИДЕО!
3.7

Важна бележка: За мен писането на скрипт не подлежи на обсъждане. Дори и да не ползваш телепромптер, трябва да си предварително подготвен за това което снимаш. А единственият начин да си максимално подготвен е ако всичко е написано на хартия, защото само по този начин можеш да си сигурен за крайният резултат. 

И тук не става дума само за подготовката, писането ти помага да организираш мислите си и да измислят креативни неща които ти идват само тогава когато си спокоен и фокусиран. 


Как да Накараш Хората да ГЛЕДАТ ДО КРАЯ ВСИЧКИТЕ ти ВИДЕА и ДА НЯМАТ ТЪРПЕНИЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ - Част 2
СИЛАТА НА ИСТОРИЯТА!
3.8


Ремиксване. Как ВИНАГИ да Генерираш Идеи за Видеа
3.9

Знам и други езици. Имам ли Предимство ?
3.10

Докажи на съдбата че заслужаваш успех: 

За да може да функционираш в пълния си потенциал, трябва мозъка ти да функционира с пълния си потенциал. Това може да се случи като използваш мозъка си за пълното му предназначение, което е да генерира идеи. Дали за видеа или решаване на проблеми, нашият мозък е най-могъщият суперкомпютър.

Но, трябва да се използва редовно и да се полагат грижи за него. Затова и се интересувам от самоусъвършенстване. Ако искаш да си финансово успешен, то първо трябва да си личностно успешен, трябва първо да постигнеш успех със себе си. Много хора не осъзнават че тези неща са взаимно свързани. Те искат финансов успех, но отказват да работят върху себе си.

Дори и да намериш начин да "измамиш системата", едва ли искаш да си 120кг затлъстял милионер, със здравословни проблеми, и всички да са около теб заради парите ти. 

Та един от начините мозъка ти да функционира с пълния си капацитет, е като се грижиш за него със спорт и здравословна храна, а другият е когато го използваш за да мисли, да решава проблеми и да генерира идеи. 

Сега.

Това което трябва да направиш е да вземеш един лист хартия или просто отвори word. 

Всичко което трябва да направиш е да си избереш тема и да генерираш 10 идеи.

Например: 10 начина как мога да съм благодарен за това което имам в живота си.

На следващият ден избираш друга тема. 10 начина как мога да ставам сутрин на време.

Или от друга ниша. 10 начина как мога да изкарам по 50лв на ден.

10 начина как мога да заговоря непознато момиче на улицата. 

Как това ще промени живота ти? 

Подсилва умствения капацитет и способността ти да създаваш и да бъдеш креативен. Креативността е мускул, не е нещо с което се раждаш или не. Всичко това е научно доказано.

Сигурен съм че имаш много идеи в мозъка си които ще са успешни, просто трябва да ги освободиш. Пробвай това упражниение поне за 30 дни, ще имаш 300 идеи. Десетки от тях може да направят уникални видеа, а 1 от тях може да промени живота ти.

                                                                                                                 Легендарни Поздрави,

Мартин

bottom of page