top of page

"Творчеството е просто свързване на неща.

Когато попитате креативни 

хора как са направили нещо, те се чувстват малко виновни, защото всъщност не са го направили, те просто са видели нещо, което до преди това не им е било

очевидно."

Стив Джобс

Фаза 5

Изкуството да оптимизираш
канала и видеата си за
6 цифрени гледания

Online Report.png


Колко Често е НАЙ-ДОБРЕ да Качваш в YouTube
5.1Как Изглежда Едно Успешно Видео
5.2ТОВА Трябва да Виждаш ПРИ ВСЯКО ВИДЕО за да Растеш в YouTube
5.3SEO Оптимизация Как да Излизаш на ПЪРВО МЯСТО в Търсачките
5.4Инструменти за YouTube - Social Blade
5.5Инструменти за YouTube - VidIQ
5.6Инструменти за YouTube - Keywords Everywhere
5.7


Ето тези Очаквания ще те държат МОТИВИРАН
5.8Как да Оптимизираш Канала си с YouTube Analytics - Част 1
5.9

Важна бележка: Без значение дали имаш 100 абоната или 100 хиляди, искаш да правиш всичко възможно, повечето от тях, да са доволни от твоето съдържание - да кликват, да харесват, да коментират, да споделят и да гледат до края всяко видео. Тоест, да поддържаш нагласата че ще даваш 100% от себе си във всяко видео. Така YouTube алгоритъма ще препоръчва твоите видеа и разширява аудиторията ти. Затова е важно да изграждаш харесване, симпатия, доверие с аудиторията, неща които говорихме в фаза 1 и 2.

Колкото по-недоволна е текущата ти аудитория, не кликват, не гледат видеата ти, толкова по-бавен ще е растежа ти. Никога не забравяй това. Как да Оптимизираш Канала си с YouTube Analytics - Част 2
5.10

Важна бележка: Можеш да видиш разликите между каналите Хапче В Душата, и Хапче В Душата Official. В единия достигам 10-15% гледания към абонати на видео, а в другия 30-50%. И това не е заради нишата, това е защото изгубих симпатията на аудиторията си.

В първия все още се учех, не знаех какво правя, започнах с анимации, след това отсъствах няколко месеца, след това смених формата на говореща глава. В началото беше добре, и точно когато тръгна растежа - станах непостоянен и неподготвен. Ако не бях започнал втория канал за финансите, разбира се че първият канал щеше да е много по-развит от сегашното си състояние. Но започнах канал за финансите защото видях че потенциала там е по-голям, и се оказах прав. Сега правя все още видеа в първия си канал, като хоби. Жал ми е да го изоставя тъй като съм вложил толкова много труд в миналото. Това което ще разбереш, е че когато започнеш да създаваш твоите продукти и услуги, като се грижиш за тях, те стават като твои деца. И както казах, ние ценим нещата в които инвестираме от ресурсите си, време, емоции, пари. Как да Оптимизираш Канала си с YouTube Analytics - Част 3
5.11


Как да Подхождаме СТРАТЕГИЧНО с Канала и Видеата си - Част 1
Социално Доказателство
3.12


Как да Подхождаме СТРАТЕГИЧНО с Канала и Видеата си - Част 2
Формулите
3.13


Как да Подхождаме СТРАТЕГИЧНО с Канала и Видеата си - Част 3
Викинги ;]
3.14

Long-Range Planning.png

Докажи на съдбата че заслужаваш успех: 

Когато става въпрос за оптимизация, става въпрос за разчитане на данни и правене на предположения за бъдещи развръзки на събитията.

Процесът на оптимизация за мен, е просто да гледам цифрите за да анализирам поведението зад цифрите. Цифрите винаги говорят. 

Ако не можеш да разчиташ цифрите и да си обясняваш защо се случва каквото се случва в твоят канал и с твоята аудитория, няма да можеш да оптимизираш и следователно няма да можеш да растеш. Обаче тук в фаза 5, и като цяло курса вече ти даде една доста голяма представа какво говорят цифрите и как да ги четеш за да оптимизираш,

да достигаш дори 6 цифрени гледания.

 

Предупреждавам те обаче.

"Some people are studying the roots, but others are picking the fruits!".

Което означава, че някой се обсебват от поведението на цифрите за да влияят на другите,

а други просто дават всичко от себе си, без да им пука дали нещата се получават или не. 

Парадоксално, ще видиш много YouTube-ъри, които, понеже не им пука, точно затова растат в YouTube и постигат успех, защото не искат нищо в замяна, те са автентични и просто дават от сърце, аудиторията усеща това и бива привлечена от енергията им. 

На другата крайност на монетата има хора които са обсебени от цифрите и желанието си да постигнат успех, да влияят на другите. Парадоксално, тези хора точно затова не постигат успех, защото аудиторията усеща че тези хора искат да вземат нещо от тях.

Много е важно да разбереш това. 

Защо?

Защото за да постигнеш успех трябва да даваш от сърце.

А за да даваш нещо от сърце, трябва първо да вярваш че имаш достатъчно за себе си.

Само тогава можеш да произхождаш от изобилие. Това е начин на мислене, нагласа в мозъка. 

Например, един млад мъж, печели на месец по 1500лв, но харчи само 750лв на месец, защото е минималист и духовен човек. Така той решава да дарява останалите 50% на хора в нужда.

Това е дарение от сърце, защото този човек подхожда от страна на изобилие.

В следствие той решава за да просвети хората, да направи YouTube канал и да говори от спалнята си за минималистичният си, и духовен начин на живот.

От другата страна на монетата, друг млад мъж изкарва същите 1500лв на месец, и живее с 750лв, но той иска да събере пари за хубава кола, голяма къща, иска да се ожени скоро и да заведе жена си на Малдивите за меденият месец. Следователно той решава че има изгарящо желание да направи YouTube канал за страничен доход.

Сега, няма лошо да желаеш материални неща, всички искаме да се поглезим и да живеем удобно. И това не означава че този човек няма да постигне успех, ако дава на аудиторята си повече от колкото взема. Разликата при този човек, е че произхожда от страна на изгода, защото иска да задоволи своите лични нужди (и на жена си). Нагласата в главата на този човек произлиза от страна на недостиг, следователно ще му бъде трудно да дава от сърце.

Той не би дарил дори и 75лв от тези 750лв които му остават в края на месеца, защото той събира за кола, къща, почивка. 

 В по-дълбоката си същност, когато това желание произлиза от недостиг,

се получава парадокса че колкото повече искаш нещо, толкова повече то бяга от теб.

Това е голям парадокс, но трябва да повярваш че решението е в това да произхождаш от страна на изобилие и да даваш от сърце, а не от страна на недостиг, необходимост и нужда.

Тоест, трябва да се освободиш от всички желания.

Това важи за всичко в живота. Каквото искаш да имаш в живота си, каквото ти липсва и нямаш от него, давай, давай в изобилие и то ще ти се върне многократно. Без значение дали даваш добро, или лошо, то ще ти се връща.

Внимавай да не попаднеш в капана на его-то. Тоест, его-то ще казва да даваш нарочно, защото това е начинът по-който ще получиш. Тогава обаче, ако ти ще даваш но с очакването да получиш, тогава отново ти не даваш от сърце.

Ключът е,

да имаш изгарящо желание да успееш, и същевременно да не ти пука дали ще успееш или не. 

Много е важно да разбереш този баланс за да можеш да даваш от изобилие,

а не от недостиг. 

В случай че не разбра нищо от това което написах,

накратко означава че трябва да си ОК, с това да губиш в живота.

И по-точно трябва да имаш място за губене в живота си. Човека от пример 1, има 750лв място за губене, човек от пример 2 има 0 място за губене защото в главата си не му стигат 150 000лв да достигне целите си.

Сега, според теб, кой от двамата ще дава от сърце?

А трябва да даваш от сърце защото от там идва вдъхновението, креативността и следователно успеха.

Легендарни Поздрави,

Мартин

bottom of page